Opmaaktips

 

Tips voor het maken van mooie newborn foto's voor het geboortekaartje

Wil je je kindje zo snel mogelijk aan heel de wereld laten zien? Dan kun je kiezen voor één van onze foto geboortekaartjes. Je kunt eenvoudig zelf een foto van je kindje uploaden en in het kaartje plaatsen. Ook aan de kaartjes van de andere collecties kun je eenvoudig een foto toevoegen, bijvoorbeeld op de binnenzijde of op de achterzijde van het kaartje. Hier geven wij een aantal tips voor het maken van de mooiste foto van je pasgeboren baby!
 

Bereid goed voor en neem de tijd

Zorg dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik staat en plan voldoende tijd in om de foto’s te maken. Stel je camera in op zo groot mogelijke foto’s (HRES). Hoe hoger de resolutie des te mooier het resultaat is.

 

Hou je kindje lekker warm

Zorg dat de kamertemperatuur behaaglijk is of wikkel je kleintje in een zachte warme doek.

 

Zorg voor een tevreden baby

Zorg dat je baby net in een warm badje is geweest of een voeding heeft gehad. Je kindje is dan super tevreden zodat jij rustig de mooiste foto’s kunt maken. Houd een doekje bij de hand voor het geval de kleine nog een beetje melk teruggeeft.

 

Daglicht

Probeer als het even kan te fotograferen bij daglicht en dichtbij een raam, dat geeft een mooi zacht resultaat. Is het licht te fel, hang dan een witte doek of vitrage op die het licht kan filteren. Daarmee creëer je een mooi zacht effect. Maak ook een aantal foto’s met flitser; soms zorgt dit, ook bij daglicht, voor een mooiere belichting.

 

Rust

Kies een rustig moment. Het is misschien een open deur, maar hoe rustiger jij bent hoe rustiger je kindje ook is. Zachte achtergrondmuziek kan rustgevend werken en het dempt andere omgevingsgeluiden.

 

Accessoires

Kies accessoires in rustige tinten en verschillende structuren zoals een gebreid dekentje of een schapenvachtje. Om de baby zo mooi mogelijk uit te laten komen gebruik je het beste effen plaids en kleden.

 

Houding

Fotografeer je kindje in zijn of haar natuurlijke houding.

 

Handjes en voetjes

Maak niet alleen foto’s van het gezichtje, maar ook van een ó zo lief handje of voetje!